HALK OYUNU EKİBİ KİRALAMA

Halk Oyunu Ekibi Kiralamak

Öncelikle sizlere
halk oyunlarının tarihinden sonrasında günümüzde oynanan halk oyunlarının ne olduğundan ve son olarak halk oyunları için oluşturulan ekiplerinin nerede, ne kadara ve ya ne şekilde kiralamasından söz etmemiz gerekirse şunları söylemekte fayda var.

Halk Oyunları Tarihi

Halk oyunları; Türk toplumunun köylerde ve kasabalarda oynanan kültürel ve yöresel danslarını inceleyen bilim dalıdır. Halk oyunlarının bir diğer adı folklordur. Folklor yöremize özgü ve gelişmekte olan bir dans türüdür.  Folklorun temelini halk oluşturur. Yani, halkın yörelerine ait oynadıkları folklor ve bu esnada üzerine giyindikleri kıyafetlerinin farklılığından ötürü halk oyunları olarak da adlandırılır. Türkiye köylerinde tespit edilen 4000 farklı halk oyunlarıyla dünya üzerinde ki en zengin oyun karakterine sahip ülke olarak bilinir. Çünkü müziği, yemeği, kıyafetleri, yöresel danslarıyla hemen, hemen her bölgesinde farklılık gösterir. Bunun en büyük oluşum nedeni bu zamana kadar Türkiye’nin her ilinde gelip yaşayan insanların kültür ve medeniyetlerin farklı olarak birleşmesiyle kaynaklanmaktadır.

Halk Oyunu Nedir?

Halk oyunları, kendisinden başka sanat dallarından ve danslardan farklı olarak, ait olduğu toplumun kendine has karakterlerini yansıtan bununla birlikte burada yaşayan insanların duygu, düşünce ve davranışlarını da sergileyen dans türüdür. Yöresel halk oyunları, folklor, yöresel yemekler, yöresel kıyafetler o bölgede yaşayan insanın kimliğini yansıtmaktadır. Bu yüzden, Türkiye’miz kültürümüz açısından zengin bir kültürel kimliğe sahiptir.

İnsanlar
halk oyunlarıyla birlikte sevinçlerini, üzüntülerini yani duygularını paylaşarak halk oyununda çalınan yöresel müziklerin ritimleriyle doğaçlama hareket ederek dans ederler. Bu ise zamanla kendinden sonraki nesillere aktarılır. Bu sayede her yörenin kendine has bir dans ediş şekli vardır.

Genellikle Halk oyunları düğünlerde, asker uğurlamalarda, nişanlarda, yayla yolunda, bayramlarda, kutlanacak bir olay sonunda veya bir bebek dünyaya geldiğinde oynanır.

Halk Oyun Ekibi Kiralama

Türkiye; bütün yöre bölgeleriyle kültürel ve yöresel farklılıklarıyla çok zengin bir kültürel kimliğe sahiptir. Bundan ötürü günümüze kadar birçok kültürel ve yöresel anlamda farklı gelenek ve görenekler gelmiş ve devam etmektedir. Kültürümüzün önemli unsurlarından biri de oynanan halk oyunları ve kıyafetleridir. Günümüze kadar görülen 4000 den fazla halk oyunları düğünlerde oynadığımız danslardır. Bu halk oyunları ile özel ve güzel günlerimiz de elimizden gelebildiğince her fırsat ve şenlikte insanlarımız mutlu olmakta ve sevincini beraber paylaşabilecekleri bir ortam oluşturmaktadır.

Halk oyunları bu kadar rağbet görür iken
halk oyunları ekibi oluşturulmuş ve bu sektörde ilerlenmiştir. Günümüzde hemen, hemen her şenlik için çağırabileceğiniz bir halk oyunu ekibi bulunmaktadır. Halk oyunları kendi aralarında halay, horon, zeybek, çayda çıra vb. gibi sınıflandırılır. Dilediğiniz halk oyunlarıyla karşınıza çıkacak olan halk oyunları ekipleri her geçen gün kendilerini geliştirmekte ve danslarında en iyisi olmayı amaçlamaktadır. Halk oyunları ekibi, tercih ettiğiniz yöresel dans ve kıyafetleriyle birlikte kiralanabilir. Dilediğiniz zaman ve dilediğiniz yerde bütçenize göre halk oyunu dans ekibini kiralayabilirsiniz.

İçeriği Oyla